200 producten – week 5

Uiteraard heeft een maand geen vijf weken. In deze week tel ik nog dag 29 en dag 30 mee. Voor deze twee dagen ga ik niet meer echt op zoek naar nieuwe producten, of ik moet er toevallig tegenaan lopen, of we moeten vandaag of morgen nog zin hebben in zuurkool, want dat ligt in de koelkast. Ik ben er ook wel een beetje klaar mee hoor. De eerste 3 weken waren leuk, maar de 4e week merkte ik dat behoefte had naar het oude vertrouwde eten (plantaardig). Maar juist dát dwong me om toch nog nieuwe dingen uit te proberen.

Als ik terugkijk naar de afgelopen weken zijn er toch een aantal nieuwe dingen bijgekomen die lekker zijn om te maken, die ik voorheen nooit of soms op een andere manier at, zoals;

  • Havermout
  • Yoghurt
  • Blt-sandwich
  • Aardpeer
  • Tempeh
  • Brood met gegrilde groente
  • Radijs kun je bakken
  • Meloensalade met sinaasappel en walnoot
  • Passievrucht
  • Bulgur
  • Engels ontbijt
  • Postelijn
  • Kersen
  • Gojibessen
  • Cannellinibonen
  • Witte bonen

Producten die ik wel heb gegeten maar niet vaker in huis zou halen (of bereiden)

  • Rabarber: je moet het schillen en koken, dan is het best oké, maar niet mijn favoriete smaak.
  • Selderij.
  • Boerenkool: ik heb het op een andere manier geprobeerd (Smoothie). Gewoon boerenkool eten zoals we in Nederland kennen is wel prima!
  • Beukenzwam: het was leuk voor een keer.
  • Drakenfruit: ziet er exotisch uit, maar is duur en de smaak is gewoontjes.
  • Tosti quick: vroeger als kind vond ik het heerlijk. Ik proef nu echter de suiker en chemisch iets…valt gewoon tegen.

Dag 29, maandag

Ontbijt Brunch

Broodje (2x) Duitse hamburger (met o.a. zuurkool), pompoensoep (2x) (van gister). Beetje meloensalade (van gister).

Het is misschien minder kleurrijk, maar wel lekker “Es hat richtig gut geschmeckt!”. Zuurkool heb ik kort gewokt,+ peper en zout. Bovenop de burger, tempeh (+bbq-saus) gebakken, champignons, ui. En broodje met knoflookboter kort roosteren in de pan. De saus is mayo+mosterd+beetje agave-siroop en stroop.

Avondeten: Blt-sandwich

Nieuwe producten: Zuurkool (210)

Dag 30, dinsdag

Ontbijt: havermout.

Middageten: Zuurkool

Ik heb geprobeerd er jus bij te maken:

  • Uitje fruiten
  • Boekweit erbij (ik had geen maïzena)
  • Barista havermelk en water
  • Marmite
  • beetje agave siroop, beetje stroop, beetje sojasaus.

Borlottibonen

Googelend op witte bonen en zuurkool krijg ik een duits en italiaans recept. Het kan dus!:) M’n vrouw wil gewoon aardappel erbij. Ik doe voor mij bonen ernaast.

In plaats van spek ga ik tofu bakken en het een beetje imiteren door liquid smoke en zout te gebruiken (tempeh was trouwens op, en koningsoesterzwam had ook gekund). M’n vrouw maakt de zuurkool en aardappel.

De jus is qua kleur lichter uitgevallen. Het lijkt op saté maar is niet zo. Ook chilivlokken erover gedaan.

Avondeten

Brood met spread en tosti quick, + 1 banaan.

Nieuwe producten: Borlottibonen (211)

Overzicht

Het zit er op! Courgette ben ik nog vergeten te noemen. Daarmee kom ik op 212 producten. Hieronder staat in alfabetische volgorde wat ik de afgelopen 30 dagen gegeten heb (elke letter komt voor!).

  • Aalbessen Aardappel Aardbeien Aardpeer Abrikoos Agar agar Agavesiroop Amandelmeel Amandelnoot Ananas Appel Appelstroop Asperges Aubergine Augurk Avocado Azijn
  • Bakbanaan Bakpoeder Banaan Basilicum Bbq-saus Beukenzwam Bier Bieslook Bieslookbloem Blauwe bessen Bloemkool Boerenkool Borlottibonen Bramen Broccoli Brood Bulgur
  • Cacaopoeder Cannellinibonen Cantaloupe meloen Cashewnoot Cassave kroepoek Cayennepeper Champignons Chayote Chiazaad Chilisaus Chilivlokken Chocola Chocolademelk Citroensap Courgette Couscous Crackers Currysaus
  • Dadels Doperwt Drakenvrucht Droge worst Dropplant Druiven
  • Edamame Edelgistvlokken Eekhoorntjesbrood
  • Falafel kiemen Filodeeg Frambozen
  • Gele wortel Gember Gojibessen Granaatappelpit
  • Havermeel Havermelk Havermout Hazelnoot Hennepzaad Hummus
  • Incabes IJs
  • Jackfruit Jam Kaas (vegan)
  • Kaki Kala namak Kaneel Kardemom Kelp Kerrie Kersen Ketchup Kidneybonen Kikkererwten-meel Kiwi Knoflook Knoflookboter Knolselderij Koekje Koffie Kokosmeel Kokosmelk Kokosvlokken Komkommer Konings-oesterzwam Kroket (vegan) Kruidnagel Kurkuma
  • Laurier Lente-ui Lijnzaad Limoen Linzen Liquid smoke
  • Maca Macadamia-noten Maïs Mandarijn Mango Marmite Mayonaise Meiraap Minneola Moerbei-bessen Mosterd Muhammara Munt
  • Nootmuskaat Nori-vel Notenreep
  • Oesterzwam Olijf Olijfolie Oregano
  • Paksoi Paprika Paprikapoeder Paranoot Passievrucht Pasta Pastinaak Pecannoten Peer Peper Perzik Pesto Peterselie Peultjes Pijnboompit Pinda Pindakaas Pistachenoot Pompoen Pompoenpit Portobello Postelein Prei Proteïnepoeder Pruimen Psylliumvezels
  • Quinoavlokken
  • Rabarber Radijs Rijst Rijstvel Rijstwafels Rode biet Rode kool Rode ui Roos-vice
  • Sambal Selderij Sesamzaad Shiitake Sinaasappel Sla Smeerboter Sojabrokken Sojasaus Spaanse peper Speltmeel Sperziebonen Spinazie Spirulina Spitskool Spread Stroop
  • Taugé Tempeh Tijm Tofu Tomaat Tosti Quick
  • Ui
  • Vanillepoeder Vanillesuiker Venkel Venkelveertjes Vleesvervanger
  • Walnoot Water Watermeloen Witlof Witte bonen Wortel Wrap
  • Xanthaangom
  • Yoghurt
  • Zeewier Zilveruitjes Zoete aardappel Zoethout Zonnebloempit Zout Zuurkool Zwarte bessen Zwarte bonen

Geplaatst

in

door